Bărbat care lipește un afiș cu Cercetara în PR, curs online

Cercetarea în relațiile publice, curs introductiv gratuit online

Notă 2020: acest curs este indisponibil momentan. Continuăm astăzi prezentarea cursurilor gratuite de comunicare și PR, cu un material despre cercetarea în relațiile publice, disponibil pe Coursera. Asta e prima veste bună. A doua vizează însă platforma Coursera unde, în ciuda zvonurilor alarmiste (și promit să fac un articol despre zvonuri – subiectul lucrării mele de licență), cursurile sunt în continuare gratuite, dacă le auditați. Auditarea cursurilor este posibilă în cele mai multe cazuri, tot ce aveți de făcut fiind să alegeți „Audit the course” și nu „Start Free Trial” în fereastra de înscriere. Astfel veți avea acces la materialul…


Bărbat care anunță cursul gratuit de introducere în relațiile publice

Introducere în Relațiile Publice, curs gratuit pe Coursera

Notă 2020: acest curs este indisponibil momentan. Înțeleg că v-a plăcut ori cel puțin v-a atras atenția cursul gratuit de „Introducere în științele comunicării”, drept pentru care astăzi echilibrez balanța și vă aduc în atenție celălalt centrul de greutate al blogului printr-un curs de Introducere în Relațiile Publice. Tot gratuit, găzduit pe cunoscuta platformă Coursera și susținut în fața camerei video de profesorul Mohan Dutta (conducătorul departamentului de Comunicare și Noile Media de la Universitatea Națională din Singapore, NSU), ajutat de profesorul asistent Iccha Basnyat și dr. Tracy Loah. Cursul de Introducere în Relațiile Publice face parte dintr-un proiect mai…


Afiș care anunță cursul online gratuit de introducere în științele comunicării

Introducere în științele comunicării, curs gratuit pe Coursera

Introducere în științele comunicării este un curs disponibil pe cunoscuta platformă Coursera, susținut sub egida Universității din Amsterdam. Și mi s-a părut un instrument simpatic pentru a ne testa cunoștințele sau memoria, mai ales întrucât istoria comunicării este disciplină obligatorie la examenul de licență și blogul de față își propune să dea o mână de ajutor celor care vor să învețe. Și mai simpatic este profesorul Rutger Graaf care pe parcursul a patru săptămâni sau 28 de ore cât durează acest MOOC, ne poartă spre perioada de început științelor comunicării pentru a intra în abordările tehnice cu teorii și modele…


Filme despre PR proiectate în sală

Învățăm PR într-un minut. 7 filme scurte despre ce înseamnă PR

Un minut. Intervalul în care o persoană obișnuită citește 150 de cuvinte. Într-un minut se fac peste 4.000.000 de căutări pe Google, sunt partajate 2.460.000 de informații pe Facebook și alte 277.000 pe Twitter, iar utilizatorii de Instagram contribuie la ecosistemul virtual cu 216.000 de poze noi1. Pe YouTube sunt urcate 300 de ore de conținut video în fiecare minut, inclusiv filmulețe care ne permit să învățăm ce înseamnă relații publice. Să învățăm PR într-un minut cât alții în șapte. Minute sau vieți. Conținut: Familiaritatea și cunoașterea în domeniul relațiilor publice Să învățăm PR într-un minut x 7 filmulețe Într-un…


Bărbat și femeie loviți de criza de imagine

Gestionarea crizelor de imagine, seminar gratuit de la MSU

Este interesant să vezi un profesor din Statele Unite înregistrându-și seminarul despre gestionarea crizelor de imagine pentru a-l oferi apoi gratuit pe internet. Iar când același profesor se aude „pe bandă” încurajându-și studenții să folosească laptop-uri, să fie „multitasking” (cum îi alintă), ba mai mult, îi roagă să verifice anumite date din prezentare, parcă ne-am afla într-un episod din Camera Ascunsă ori, ca să dau un exemplu din zona relațiilor publice, în fața unui „staged event”. Dar profesorul dr. Samuel Dyer este real, seminarul s-a desfășurat la MSU (Universitatea de Stat din Missouri), iar înregistrarea este disponibilă gratuit pe iTunes….


Miles Unger vorbește despre Florența și Machiavelli

A fost Machiavelli machiavelic? Naivitatea gânditorului florentin

Am ajuns astăzi la Machiavelli, creatorului celebrei „scrisori de intenție” sau de angajare cunoscută drept Principele și la dilema lăsată exegeților scriitorului florentin… dacă a fost sau nu Machiavelli machiavelic. Înainte să vorbim despre Machiavelli ori să vizionăm prezentarea lui Miles Unger1, autor a două cărți despre Italia Renascentistă: Magnifico: The Brilliant Life and Violent Times of Lorenzo de’ Medici (2008) și Machiavelli: A Biography (2011), invitat la UMW (Universitatea Mary Washington) în 2014, propun să vedem ce se înțelege prin „machiavelic”. V-a făcut cineva vreun „compliment” numindu-vă „machiavelic”? Vă imaginați ca fiind o persoană „machiavelică”? Ori „gratulați” mai degrabă…


Profesorul Neil Harris în timpul conferinței despre P.T. Barnum

Profesorul Neil Harris, o voce autorizată, ne vorbește despre P.T. Barnum

După ce v-am vorbit despre originea Muzeului American Barnum cu exponatele sale fantastice și am văzut cum Barnum s-a decis spre bătrânețe să ofere o serie de sfaturi și recomandări validate prin activitatea sa în cartea „Arta de a avea bani”, vă las în compania celei mai înalte autorități în domeniu să vi-l prezinte pe P.T. Barnum. Este profesorul universitar Neil Harris, autorul cărții „Humbug: The Art of P. T. Barnum”, citată în articolele trecute. Profesor de istorie emerit1, o persoană ce și-a dedicat bună parte din carieră studierii lui Phineas Taylor Barnum, Neil Harris a fost invitat în 2012…


Kelly Brady vorbește despre ce înseamnă PR

Ce înseamnă PR (Relații Publice)? Vezi dacă ți se potrivește în 36 de filmulețe

Într-o „eră” a vloggingului, a aplicațiilor pentru telefoane inteligente unde cuvântul de ordine este interacțiunea în timp real, poate să pară anacronică o colecție de articole structurată pe domenii de interes, categorii și subiecte. Unde mai punem la socoteală faptul că multe articole sunt exhaustive și abundă în note de subsol care-i intimidează pe cititorii grăbiți. Și totuși sunt câteva sute (spre mie) de abonați la newsletter dispuși să-mi demonstreze contrariul și îi voi contraria la rându-mi prezentându-le o colecție de filmulețe (au fost patruzeci și două, dar au rămas treizeci și șase după lista a fost revizuită) despre ce…