Bărbat strigând la megafon totul este PR

Ziua când George W. Bush a uitat importanța relațiilor publice

Mai uită omul. N-ai ce-i face. George W. Bush și-a învățat lecția doar pentru a avea ce uita. A descoperit importanța relațiilor publice în 2004, procedează fix pe dos în 2005 și conștientizează în 2010 că decizia corectă ar fi fost să aterizeze la Baton Rouge pentru a transmite mesajele de solidaritate, în locul decorului idilic din Rose Garden, potrivit. Vorbim astăzi despre o gafă de PR a celui de-al patruzeci și treilea președinte american, recunoscută „cu subiect și predicat” în cartea autobiografică „Momente de decizie”. Poate o clipă de detașare olimpiană să cântărească mai greu în ochii publicului decât…


Economic policy - Economy

3 crize de imagine alimentate de rețelele sociale

Când am fost în facultate, se discuta despre crizele de imagine pe principiul „somewhere over de rainbow”, atmosfera feerică amintind mai degrabă de seria Settlers decât de realitatea tumultuoasă în care trăim. Exemple au fost puține. Un pic de Tylenol, cât să nu ne doară capul (ca-n reclamă) și vreo 2-3 gafe autohtone pe care mi-e greu să le înscriu în categoria crizelor de imagine întrucât respectivii nu aveau „o imagine” în sensul de capital simbolic. Imaginați-mi bucura să regăsesc într-un infografic realizat de Alterian (devenit parte a SDL) o ilustrare a 3 crize de imagine unde rețelele sociale au…


Ziarele vremii despre Războiul lumilor

Gestionarea unei situații de criză: Orson Welles și CBS

Pentru cei mai mulți, contribuția lui Welles în războiul imaginar cu marțienii ori în războiul (real) cu marțienii imaginari se încheie odată cu transmisiunea Teatrului Radiofonic Mercury la ora locală 21.00. Din contră. În dimineața zilei de 31 octombrie Orson Welles avea să susțină o conferință de presă la sediul CBS, dezamorsând din fașă un conflict ce ar fi angajat Columbia Broadcasting System într-un război pe trei fronturi. O dată cu stațiile rivale, apoi cu FCC (Comisia Federală de Comunicații) și nu în ultimul rând cu acea parte a publicului care s-a simțit înșelată și amenința postul cu procese costisitoare….


United States - Domino's Pizza USA

Criza de imagine de la Domino’s Pizza USA. Unde au greșit?

Când am învățat pentru examenul de licență, o parte din bibliografie a constituit-o cartea scrisă de Ion Chiciudean și Valeriu Țones, „Gestionarea crizelor de imagine”. O carte excelentă pe care oricine are de-a face cu fenomenul relațiilor publice ar trebui s-o aibă în bibliotecă (sau în calculator), întrucât, prins într-o criză de imagine, specialistul în comunicare și relații publice trebuie să se dovedească un strateg, un spirit calculat mai degrabă decât unul „flamboiant”. Să fie precum Grand Moff Wilhuff Tarkin și nu Darth Vader (dacă acceptați partea întunecată a forței) sau Obi-Wan Kenobi și nu Luke Skywalker. Eminența cenușie și…


Mesaj din campania Urăște de la Secom

Secom și campania Urăște!, cronica unui dezastru pe PR anunțat

Deschid anul cu un material realizat în timpul facultății, un studiu de caz despre campania Urăște!, făcută de Armada Marketing pentru Secom, și mult discutată la vremea respectivă, de unde cred că avem cu toții de învățat. Nu are rost, și nu este menirea acestui material să înfiereze „cu mânie proletară” acțiunile trecute, ci să vedem ce s-a făcut bine, ce s-a făcut mai puțin bine, și dacă se pot trage niște concluzii. Conținut: Cronologia campaniei Urăște Concluziile campaniei Urăște Ce aș fi făcut eu 1. Cronologia campaniei Urăște! pentru Secom În octombrie 2012, debuta campania de promovare pentru Neuro…