Exemplificare design responsive pe desktop, tabletă și mobil

Blogul Stefa Media devine responsive. Cu ce vă ajută?

Articol de 341 de cuvinte. Timp pentru citire: 2 - 3 minute

Odată cu venirea primăverii, am prima veste bună: blogul Stefa Media devine responsive.

Responsive (RWD, de la responsive web design) este un standard menit să garanteze tuturor utilizatorilor, indiferent de mediul de pe care accesează site-ul, o experiență plăcută. Utilizatorii de telefoane mobile inteligente, de tablete sau cei care folosesc un PC au parte acum de aceeași versiune a site-ului, dar redimensionată automat în funcție de ecranul dispozitivului, iar unele elemente (meniul, caseta de căutareetc.) sunt repoziționate pentru un plus de accesibilitate.

Responsive înseamnă sfârșitul unei epoci. Înseamnă sfârșitul site-urilor făcute având în minte PC-ul ca instrument primordial și a perioadei la fel de tulburi în care versiunile „de mobil” sau „pentru desktop” se încălecau pe același domeniu, producând confuzie în rândul utilizatorilor, ca să nu mai spunem de motoarele de căutare.

Coincidența face ca exact cu un an în urmă să anunț trecerea pe de domeniul .ro pe StefaMedia.com, o decizie ce nu se poate explica decât prin exuberanța de la momentul respectiv, și dacă atunci eram aproape mulțumit de condițiile tehnice (site & găzduire), trecerea de azi la versiunea responsive a temei e doar un mic pas spre o normalitate pe care o doresc cititorilor acestui blog, dar și mie. Am alte priorități până în vară și nu pot face pe detectivul, urmărind dacă se încarcă sau nu site-ul ori cum se încarcă. Dacă un tichet primește răspuns sau doar scuze.

A doua veste, tot bună sper eu, este că foarte curând ne vom citi pe un blog ceva mai aplicat unde îmi permit să abordez subiecte din afara comunicării și a relațiilor public. Va fi un blog tehnic, de IT. Oh, și da, folosesc o temă responsive.

Eu revin la ritmul obișnuit de 1-2 articole pe săptămână, iar dacă sunt probleme cu site-ul, cu atât mai mult, aștept comentariile voastre.

Categorii și etichete

Categorii:Povești

Autor: