Guvernatoarea Ann Richards și George W. Bush în dezbatere electorală

Doar un mesaj repetat este înțeles de public. Întrebați-l pe Bush!

Conform principiului „totul se folosește, nimic nu se pierde”, ne simțim adesea datori să uzităm de orice idee despre care credem că poate deveni un mesaj cu putere de convingere și aproape că nici nu mai contează dacă ideile sunt incongruente, mesajele se pretează unor categorii de public diferite, iar „canalul” de livrare este o biată țâșnitoare. Am gândit. Am pus pe hârtie. Am livrat. Poate un mesaj se va dovedi câștigător. Ca la loz în plic. Și de ce n-ar fi așa câtă vreme clienții percep comunicatorul drept un Moș Crăciun capabil să producă mostre de inteligență cu livrare…


Paddy Power într-un exemplu de marketing de gherilă

Marketing de gherilă la Paddy Power. A fost și David Moyes bun la ceva

Astăzi vorbim despre un caz tipic de marketing de gherilă, orchestrat de irlandezii de la Paddy Power. Am vorbit pe blogul Stefa Media despre guerilla marketing (neasumat) de la DHL, însă acum e un alt caz, Paddy Power apelând cu regularitate la acest tip de promovare. Să vedem ce au făcut și de ce. M-a bucurat plecarea (demiterea) lui David Moyes pentru că atunci când pari precum o gâscă beată jumulită în fiecare derby, e semn că nimic bun nu poate urma. „The chosen one” David Moyes și-a compromis șansele la United nu atât prin lipsa rezultatelor (la drept vorbind,…


Cartea cu Scufița roșie în bibliotecă

Scufița Roșie 2.0. O adaptare a mesajului la vremurile moderne

E roșie, e scufiță și adaptată la timpurile moderne, personajul lui Charles Perrault vine cu un mesaj adaptat ecosistemului 2.0 fiindcă unul din secretele comunicării constă în decodificarea mesajelor conform interesului comunicatorului. Totul se poate (re)folosi. Inclusiv Scufița Roșie 2.0. Mai există și aberanta decodare,  să avem o scufiță care înțelege totul după bunul plac, dar plecăm de la premisa că ne interesează ca mesajul transmis să fie „citit” după codul anticipat. Cum facem asta? Conținut: Scufița (roșie și pe scurt) Scufița Roșie 2.0 pe video De unde vine 2.0? 1. Scufița (roșie și pe scurt) Scufița Roșie1reprezintă unul din…


Cerșetor care comunică prin muzică

Cerșetorii, profesioniști ai comunicării?

Sunt printre noi. O realitate de neevitat. Îi considerăm paria societății. Buni de nimic. Unii chiar așa sunt. Altora viața le-a jucat o festă cruntă. Și unii și alții, pentru a supraviețui, trebuie să facă dovada unor aptitudini de comunicare (verbală, dar mai ales nonverbală) care nu sunt la înde«mâna» oricui. Dar sunt ei, cerșetorii, profesioniști ai comunicării? Când te pregătești să lucrezi în domeniul comunicării sau al relațiilor publice, unul din primele lucruri pe care trebuie să le accepți este că totul poate fi supus dezbaterii, interpretării, deturnării de sens și că nu există un „adevăr” asemeni celui matematic…


La prima întâlnire cu relațiile publice

Prima întâlnire cu relațiile publice online și cele dintâi impresii

Vedem astăzi cum decurge prima întâlnire cu relațiile publice, ce pași urmează  participanții la acest ritual întortocheat și care sunt impresiile formate. Baza pornire o constituie un infografic amuzant, pigmentat cu date și statistici. Folosind  statistici abstracte (să nu spun greu de dovedit), rareori infograficele atrag și… chiar mai rar decât atât, conving, iar dacă n-aș fi putut corobora câteva informații prezentate cu ceea ce cunosc deja, foarte probabil că astăzi vorbeam despre altceva. În definitiv, fostul primar al New York-ului, Fiorello Henry La Guardia, și cel care dă numele aeroportului din New York, spunea despre statistici că sunt „precum…